זה לא חייב להיות גדול או קיצוני. זו יכולה להיות גם סתם התנהלות יומיומית שהיא לא לגמרי נעימה או אפקטיבית.
למשל, לפעמים אני אומר/ת משהו ומקבל/ת תגובה קצת מוגזמת, או לא רלוונטית; לפעמים אני בתחושה שלא מעריכים/מקשיבים/רואים אותי; אני מרגיש/ה שאני נאלץ/ת לנהל דיון שלם או להסביר את עצמי בכל פעם שאני מבקש/ת משהו; או תחושה שאני חוזר/ת על אותם הדברים כל הזמן ומקבל/ת רק הבטחות שווא, אם בכלל..
זה יכול לקרות בעבודה, בבית, או בכל מקום אחר.
תקשורת היא מלה גדולה שמתארת מגוון רחב של פעולות – החל מהעברת האינפורמציה, דרך עיבוד הנתונים ועד לתגובה, שבעצם מייצרת המשך תקשורת. אם נסכם/נאחד מס' הגדרות מילוניות למלה תקשורת, היא מוגדרת בעצם כתהליך מסירת מסר ממוען לנמען. התהליך יכול להיות מילולי ו/או בלתי מילולי, מודע ומתוכנן או אוטומטי/ספונטאני.
ישנן התייחסויות ותאוריות רבות במדעי החברה לתהליך העברת המסר, לתהליך עיבוד הנתונים, ולתקשורת אפקטיבית והעברת מסר בצורה אפקטיבית.
תהליך התקשורת מלווה אותנו בכל רובד ושלב בחיים, וכולנו חווים "באגים" בתקשורת במהלך היומיום. הדגש על תהליך התקשורת וגווניו, הן בתהליך האימוני והן בסדנאות, מגיע מההבנה שהשליטה היחידה שיש לנו כאן היא על המעשים שלנו. ומכך, ברגע שהעברת המסר תהיה אפקטיבית – פתרנו לפחות חצי מה"באגים".
דרך העבודה על תהליך התקשורת, מגיעים בד"כ אוטומטית לתוצאות גם בתחומים נוספים – הצלחה במקומות ש"התפספסו" בעבר, העלאת הדימוי העצמי והביטחון העצמי, העלאת מלאי האנרגיות, הגדרה אפקטיבית של מטרות ויעדים ותנועה לכיוונם, שיפור מיומנויות עמידה מול קהל/קבוצה, שיפור מיומנויות ניהול והנעה, ועוד.
אם נחזור רגע לשילוב הסוסים בתהליך – הסוסים מהווים ראי לאופן התקשורת שלנו, משקפים אותה, ומעניקים לנו משוב באופן טבעי מעצם היותם סוסים.
איך זה עובד בדיוק? צרו קשר ובואו לחוות בעצמכם..